Joukahainen > Ehdota uusia sanoja

   

Joukahainen on Voikko-oikolukuohjelmiston kehittäjien yhteinen sanastotietokanta. Sen avulla myös Voikon käyttäjät voivat auttaa kehittäjiä tekemään ohjelmasta entistäkin paremman. Esimerkiksi LibreOfficea käyttäessäsi saatat joskus huomata, että oikolukutoiminto ei hyväksy jotain kirjoittamaasi sanaa, vaikka se on oikein. Voit ilmoittaa meille näistä sanoista tämän lomakkeen kautta.


Lisättävä sana on parasta kirjoittaa perusmuodossaan. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä, jos olet epävarma sanan oikeasta perusmuodosta.


Valitse lisättävän sanan tyyppi. Vaihtoehtoisesti voit valita kohdan "virheellinen sana", jos Voikko hyväksyy virheellisen sanan.


Tähän voit kirjoittaa sanaan liittyviä lisätietoja. Jos sana on jonkin erikoisalan termi tai muuten harvinainen, kirjoita tähän sille lyhyt selitys.


Ehdotukset käsitellään yleensä parin päivän kuluessa niiden lähettämisestä. Päivitettyjä versioita Voikon sanastosta julkaistaan puolestaan noin puolen vuoden välein. Jos sinulla on paljon ehdotuksia sanastoon lisättäviksi sanoiksi tai haluat auttaa jonkin erikoisalan sanaston kehityksessä, voit myös lähettää ehdotuksesi sähköpostitse Harri Pitkäselle (hatapitk@iki.fi).

Voikkoa kehitetään pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Lisää tietoa Voikosta löytyy osoitteesta voikko.puimula.org.